Belangstelling voor het aanbieden van een werkervaringsplaats?
Vereisten van de werkervaringsplaatsgever:
Veel gestelde vragen:
De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst tussen de ADF stichting en de werkervaringsplaatsgever. Zo ook tussen de werkervaringsplaatsgever en de werkervaringsplaatsnemer.
De werkervaringsplaatsgever ontvangt geen tegemoetkoming voor de kosten van de werkbegeleiding per werkervaringsplaats
Nee, daartoe bent u niet verplicht. Het is natuurlijk wel prettig voor de werkervaringsplaatsnemer die doorgaans leeft van een uitkering. U kunt ook overwegen om een deel van onkosten te vergoeden.
De werkervaringsplaatsgever biedt een werkplek, werkbegeleiding en stelt een collega-maatje aan. De werkbegeleiding wordt bij voorkeur op een vast tijdstip (1x per week of 14 dagen) gegeven. U dient er ook zorg voor te dragen dat de werkervaringsplaatsnemer de training en coaching ‘Weer aan het werk’ kan volgen.
Werkervaringsplaatsaanbieders kunnen via het contactformulier meer informatie aanvragen. Je kan ook bellen met Stichting Focus: 038 - 452 58 02 of mailen naar info@kansenopwerk.nl.
Ja, er zijn meer werkervaringsplaatsen per organisatie mogelijk. Het is natuurlijk wel van belang om een goede balans te hebben tussen (betaalde) medewerkers en mensen op een werkervaringsplaats.